Contacteer ons

Over ons

Meubelmakerij Stijn Verdonck is reeds de derde generatie meubelmakers.
Door onze jarenlange ervaring en vakmanschap heeft hout voor ons geen geheimen meer, hierdoor staan we gekend om een betrouwbare partner te zijn voor interieurarchitecten die een persoonlijke toets willen geven aan hun ontwerpen.
Ook voor onze particuliere klanten denken en dromen wij met u mee en creëren we uw interieur waarin u zich perfect thuis voelt.

Onze geschiedenis

1930

Meubelmakerij Verdonck werd opgericht door Maurice Verdonck. In het begin werden enkel massieve meubelen gemaakt in serie.

1950

Gerard Verdonck, vader van de huidige zaakvoerder Stijn Verdonck, vervoegt het bedrijf. De meubelmakerij blinkt uit in puur vakmanschap en groeit daardoor ook sterk.

1968

Het grote atelier te Kalken wordt gebouwd. Sindsdien worden er grotere series gemaakt met behulp van zeven medewerkers.

1982

Omwille van een slechtere economische toestand en de hogere loonkosten wordt het seriewerk stopgezet. Gerard Verdonck begint zich toe te leggen op exclusief maatwerk in massieve meubelen en op het maken van prototypes voor de grote meubelfabrieken die op de beurs staan. Gerard kent de waarde van zijn metier en begint de knepen van het vak door te geven aan zijn zoon Stijn.

1992
1993

Stijn Verdonck neemt het roer over van zijn vader en bouwt de productie van maatwerk verder uit.
Ondertussen veranderde de maatschappij en ook de technologie stond niet stil. Omdat massief hout haast onbetaalbaar werd en de vraag ernaar verminderde, begon Stijn zich ook toe te leggen op het verwerken van plaatmateriaal. Door steeds op zoek te gaan naar de meest moderne technologieën, en kwaliteitsvol plaatmateriaal, kon hij het dienstenpakket uitbreiden om zo de klanten nog meer van dienst te zijn.

2008

Meubelmakerij Verdonck blijft steeds evolueren tot een high-end meubelmakerij met een passie voor vakmanschap en maatwerk.

2016

Naast de lakkerij in Lokeren neemt Stijn ook Topfin over in Ronse, een 2de lakkerij gespecialiseerd in deuren en parket.

2022

Meubelmakerij Verdonck groeit en gaat verhuizen. De verhuis staat gepland in februari/maart … We blijven in de industriezone E17/3 in Lokeren, alleen 3x zo groot, automatisch platenmagazijn, nieuwe machines, …

Uw interieur = ons vakmanschap = onze passie

30 jaar vakmanschap en ervaring

Onze mensen zijn vaklui, stuk voor stuk mensen met een passie en talent voor hout en interieur. Intussen de 3de generatie kennis en ervaring in interieurbouw, dit gecombineerd met jong dynamisch bloed, zorgt ervoor dat er dag in dag uit gestreefd wordt naar uw perfect afgewerkt interieur.

Maatwerk

Om hoogstaande kwaliteit te kunnen garanderen, en het unieke aspect van de meubelmakerij tot zijn recht te laten komen, werken wij steeds volledig op maat van onze klant. Maatwerk met oog voor detail, alles tot in de puntjes uitgetekend, met materialen van de beste kwaliteit, wij tillen uw leef- en werkomgeving naar een hoger niveau.

Hoogwaardig interieurdesign

Het schrikt ons niet af om een uitdaging aan te gaan op technisch vlak, integendeel dit is onze core business, wij gaan verder dan de standaard. Om dit te realiseren werken we met unieke en exclusieve materialen, in ons uitgebreid atelier doen we al het schrijnwerk zelf. We bewerken alle mogelijke houtsoorten en verwerken dit tot een “piece unique”.

Visie

Meubelmakerij Stijn Verdonck kijkt naar de toekomst, de wereld evolueert constant en zo ook ons machinepark. Begonnen in de jaren ’30 als artisanale schrijnwerkerij in Kalken, zijn we tot op vandaag uitgegroeid naar een interieurbedrijf met de modernste machines, we blijven investeren in vernieuwing om zo onze klanten de hoogwaardigste afwerking te kunnen bieden.

Ons atelier

In ons uitgebreid atelier kunnen onze medewerkers optimaal inspelen op de vraag van de klant, of het nu gaat om een pièce unique of een serie kasten.

Met onder meer de HOLZMA opdeelzaag HPP350 als werkpaard binnen het bedrijf zijn wij voorzien op alle werken. Deze staat garant voor het verzagen van grote aantallen van platen en onze CNC-afdeling voor alle detaillering. Ook onze medewerkers kunnen terugvallen op de jarenlange ervaring binnen het bedrijf.

Zo beschikken wij ook over een eigen lak afdeling waar we zowel manueel als met een geautomatiseerde robot streven naar de juiste afwerking en kleur. De afwerkingsmogelijkheden variëren van mat naar satijn- en hoogglans. Ook voor beitsen en vernissen, evenals afwerking in structuurlakken kunt u bij ons terecht.

Meubels in laminaat

Onze materialen

Wij gebruiken enkel degelijke materialen met kwaliteiten waar wij zelf van overtuigd zijn. Zo voorzien wij uw binnenkasten in de beste platen. De fineren worden bovendien geplakt in eigen huis, zodat we houtnerven en tekeningen perfect kunnen laten volgen.

fineer – massief – lakwerk – laminaat – melamine – MDF – spaanderplaat – multiplex

Uw binnenhuisinrichting naar keuze

Ons aanbod

U kan bij ons terecht voor ingebouwde kasten en alleenstaande meubelen, maar ook binnendeuren, trapbekledingen en wanden behoren tot ons aanbod. Kortom, de totale binnenhuisinrichting van uw woning of bedrijfsgebouw. Dit zowel in laminaat, fineer, lakwerk en massieve afwerking. Door sterk te zijn in deze verschillende afwerkingen kunnen we dus alle stijlen aanbieden van minimalistisch tot landelijk.

Houdt u van klassiek met stijl en regelwerk, zweert u bij strak en modern, of bent u eerder te vinden voor de landelijke stijl? Heeft u een reeds sterk afgelijnd beeld van wat u wenst of is alles nog niet helemaal duidelijk? Geen probleem, wij zoeken uit wat u wenst en hoe we dit kunnen bekomen.

fineer – massief – lakwerk – laminaat – melamine – MDF – spaanderplaat – multiplex